Solana staking

Gratis je portfolio vergroten of winst maken zonder hier iets voor te hoeven doen, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Echter weten crypto liefhebbers dat het op de cryptomarkt zeer goed mogelijk is! Solana staking wordt door veel crypto-investeerders als een aantrekkelijke manier gezien om winst te maken of je portfolio te laten groeien. Zeker wanneer je voor de lange termijn vertrouwen hebt in de blockchaintechnologie en cryptocurrency’s, kan het staken van coins een zeer lucratieve strategie zijn.

Onder veel investeerders wordt Solana staking daarom als een interessante optie gezien. Solana is een relatief jong crypto project, dat in een zeer korte tijd flink is gegroeid en tevens is uitgegroeid tot het platform waar de meeste transacties plaatsvinden. Staking Solana klinkt daarom zeer interessant, maar wat is staking precies? En waar is Solana staking mogelijk?

Inhoudsopgave

Wat is staking? En hoe werkt staking?

Staking is een manier om de blockchain van een bedrijf veilig te houden, terwijl je hier zelf aan kunt verdienen. Om de transacties via de blockchain veilig en betrouwbaar te houden, zijn er validators nodig, die de transacties valideren. Deze validators hebben cryptocurrency’s nodig, om deze taak uit te kunnen voeren. Validators op de Cardano blockchain hebben bijvoorbeeld de coin van Cardano, genaamd ADA, nodig.

Voor investeerders is de beloning van het staken vooral interessant. Je kun op verschillende manieren jouw cryptomunten inzetten, en hier vervolgens rendement mee maken. Deze methode kun je vergelijken met het sparen op je spaarrekening. Jij zet je geld op deze rekening en ontvangt hierover rente, dat door de bank wordt uitbetaald. Ditzelfde principe geldt voor crypto staking.

Crypto staking kan zowel off- als on-chain. Wanneer je off-chain gaat staken, zet je jouw coins indirect in. Door bijvoorbeeld te gaan staken op een exchange, ben je aan het off-chain staken. Wanneer je on-chain gaat staken, zet je jouw coins direct in om het netwerk van een blockchain stabiel en veilig te houden. Hierbij maak je geen gebruik van een tussenpartij.

Welke coins kun je staken?

Op de cryptomarkt kun je bij verschillende platformen en netwerken honderden cryptocurrency’s vinden, die je op deze locaties kunt staken. Voor veel crypto-investeerders is de meest bekende en toegankelijke manier van crypto staking het staken via een exchange of een ander staking platform. De cryptomunten die nodig zijn voor de veiligheid en betrouwbaarheid van een blockchain kun je natuurlijk staken via deze platformen. Deze platformen fungeren hierbij als een soort tussenpersoon, die jou de staking rewards geeft.

Deze staking rewards kunnen komen doordat bijvoorbeeld een exchange de tokens gebruikt om een netwerk stabiel te houden, maar andere staking platformen kunnen jouw tokens ook uitlenen en hiervoor rente ontvangen. Wat een platform ook doet, in beide gevallen ontvangen zij een percentage over jouw coins, en ontvang je zelf ook een gedeelte. Door de verschillende verdienmodellen, kun je honderden cryptomunten staken. Van Bitcoin tot altcoins en stablecoins; voor honderden cryptocurrency’s bestaat de mogelijkheid om ze te staken.

Wat zijn de risico’s van staking?

Crypto staking klinkt in eerste instantie als een zeer interessante manier om rendement te maken, maar ook staking heeft enkele risico’s. Als investeerder is het belangrijk dat je niet alleen naar de potentiële winsten kijkt, maar ook de risico’s niet uit het oog verliest. Er zijn immers geen garanties dat een investering in waarde gaat stijgen.

Crypto staking kent relatief weinig risico’s, en zeker wanneer je voor de lange termijn investeert en vertrouwen hebt in de toekomst van cryptocurrency’s. Op de korte termijn kun je echter het risico lopen dat je een koersstijging mist, waardoor je deze eventuele winst misloopt. Ook wanneer de koers een sterke daling maakt, kan dit een risico zijn voor jouw gestakete coins. Wanneer je niet in de positie bent om je cryptocurrency’s te verkopen, wordt je investerming minder waard. Deze voorbeelden kunnen gelukkig voorkomen worden, door niet je coins vast te zetten op een staking platform.

Wanneer je kiest voor een flexibele vorm van crypto staking, kun je snel je coins verkopen, indien je bijvoorbeeld verwacht dat de koers hard gaat corrigeren. Wanneer je jouw coins via een exchange of een ander staking platform gaat staken, loop je daarnaast ook het risico dat het betreffende platform failliet gaat.In 2022 is Celsius Network (CEL) hier een goed voorbeeld van, waar meer dan 100.000 investeerders niet meer bij hun investering konden.

Hoe kan je Solana staken?

Je kunt SOL, het token van Solana, op verschillende manieren staken. Zo kun je off-chain via verschillende crypto exchanges en staking platformen SOL gaan staken. Via bijvoorbeeld Binance, Bitcoin Meester en Coinmerce Exchange kun je SOL staken. Wanneer je dit van plan bent, is het handig om te kijken wat de rewards per platform zijn. De kans is groot dat een platform hogere staking rewards uitbetaalt dan andere platformen, waardoor je onderzoek doen ervoor zorgt dat je winst ook groter wordt.

Naast het off-chain staken kun je SOL ook on-chain staken. Dit kun je zelf doen door je SOL tokens naar je externe wallet te verplaatsen. Hierbij is het belangrijk dat deze wallet het staken van SOL ondersteunt. Deze manier vergt meer energie en kennis, waardoor het een stuk lastiger is dan het staken op een exchange.

Solana staking op Coinmerce

Het staken van SOL op Coinmerce is zeer makkelijk te regelen. SOL wordt ondersteund door het stakingprogramma van Coinmerce. Hierdoor is het mogelijk om staking rewards over jouw investering in SOL te ontvangen. Om deze rewards te krijgen is het belangrijk dat je SOL tokens op je Coinmerce account hebt staan en dat je staking ingeschakeld hebt. Dit kun je eenvoudig checken op het dashboard bij Coinmerce, door naar de Staking sectie te gaan.

Via Coinmerce ontvang je voor solana staking wekelijks je staking rewards. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om jouw winst te compounden. Doordat de winst ervoor zorgt dat jouw investering gaat groeien, zullen de winsten steeds groter worden. Niet alleen kan dit een zeer aantrekkelijke manier zijn om je portfolio te vergroten, ook kun je jouw coins gebruiken wanneer je maar wil. Deze flexibiliteit vind je niet bij elke exchange, waardoor SOL staken op Coinmerce door veel stakers als zeer aantrekkelijk wordt gezien.

Hoeveel kan Solana waard worden?

Natuurlijk is het lastig om getallen te noemen, wanneer je kijkt hoeveel Solana waard gaat worden. Hierbij is niet alleen het project Solana belangrijk, maar ook de tijd. De cryptomarkt is een zeer jonge markt, die door veel gebruikers, ontwikkelaars en investeerders nog moet worden ontdekt. Dit biedt kansen, wat voor Solana een zeer interessante uitkomst kan hebben.

Solana is op dit moment een zeer populaire blockchain, die door de goedkope en snelle transacties door veel handelaren wordt gebruikt. Sinds 2020 is Solana actief, waardoor het project een stuk later van start is gegaan dan concurrenten, zoals Ethereum en Cardano. Dat Solana ondertussen is uitgegroeid tot het platform waar veruit de meeste transacties op worden uitgevoerd, biedt in ieder geval hoop voor de toekomst.

Daarom kan het staken van SOL een zeer lucratieve investering zijn, indien het project zich blijft doorontwikkelen en de community van Solana blijft groeien. Ethereum heeft in 2021 een market cap van 500 miljard bereikt, wat in de toekomst Solana mogelijk ook kan bereiken. Indien Solana deze mijlpaal haalt, zal de koers van SOL boven de $1.400 komen!

 

1
Coinmerce
Crypto
Earn
Flexibel
2
Bitvavo
Crypto
Earn
Flexibel
3
Bitcoin Meester
Crypto
Earn
Flexibel

Over aboutstaking.com

Gezamenlijk met onze redactie bieden we dagelijks nieuwe informatie over crypto, nieuws over crypto en praten we je bij over nieuwe trends binnen crypto en crypto staking. Voornamelijk rondom het onderwerp staking bieden we op aboutstaking.com de meest volledige informatie en kennis. Staking is het afgelopen jaar steeds populairder geworden. Onder andere de lage rentes op spaargeld en de hoge staking rewards hebben er voor gezorgd dat steeds meer mensen zijn gestart met staking. Maar wat zijn de risico’s van staking? Waar kun je coins veilig staken? En hoe werkt het staken van crypto coins eigenlijk? Dit zijn de onderwerpen waar wij ons in verdiepen op aboutstaking.com. Daarnaast speuren we met onze redactie dagelijks naar de beste staking deals die terugvind in onze handige vergelijker.